Sta niet stil! Blijf jezelf ontwikkelen!

 In Ontwikkeling

Ben jij een trainer? Dan staat de ontwikkeling van anderen bij jou wellicht hoog in het vaandel! Maar hoe zit dat met jouw eigen ontwikkeling als trainer? Ik geef je graag drie tips om ervoor te zorgen dat ook jouw trainingsskills blijven groeien of verbeteren!

1. Tips en Tops

Goede feedback levert je altijd wat op! Zorg er dus voor dat je tips en tops ontvangt. De tips geven natuurlijk direct aan wat je eventueel zou kunnen verbeteren. Probeer dit niet als kritiek te zien, maar als hulp om nóg beter te worden.

Niet alleen de tips zijn nuttig, ook de tops kunnen je bijzonder veel opleveren. Zelf word ik altijd erg blij van complimenten en vind ik het prettig om te weten wat eigenlijk al goed gaat.

Hoe je aan de feedback komt is natuurlijk aan jou. Je kunt je deelnemers na afloop van de training een evaluatie laten invullen, zowel offline als online. Zo is www.trainerreviews.nl voor mij een fijne manier om feedback te verzamelen. Ook zou je je co-trainers om feedback kunnen vragen, evenals je opdrachtgevers.

2. Blijven leren

Zorg dat je je eigen kennis blijft vergroten. Dit kan kennis zijn in de richting waarin jij traint. Maar kan ook didactische kennis zijn over bijvoorbeeld de nieuwste trainingstechnieken. Volg daarom ook zelf eens een training! Zo worden er online meer dan genoeg trainingen aangeboden met de titel “trainer-de-trainer”. Tijdens zo’n training leer je vaak wel íets nieuws. En daarbij rakelt het ook weer ‘oude dingen’ op, die je kunt gebruiken om je basistechnieken te verbeteren.

Wellicht helpt het je ook veel om eens met andere trainers in gesprek te gaan. Vraag hen naar de beste manier om iets aan te leren, vraag hen wat de beste werkvorm is of deel waar je tegenaan loopt!

3. Durven

Probeer je training eens op een andere manier in te steken. Hiervoor haal je inspiratie van het internet of vraag je mede-trainers om hulp. Misschien ontdek je dat een compleet nieuwe werkvorm, trainingstechniek of opbouw van je training voor veel meer positief resultaat kan zorgen! Of misschien kom je er achter dat wat je deed, eigenlijk het beste werkt voor jou en je groep. Hoe dan ook; durf het eens anders te doen. Het levert je weer hele nuttige ervaringen op!

Hoe zorg jij voor voldoende persoonlijke ontwikkeling? Of heb nog meer tips? Laat het me weten!

 

Gerelateerde Artikelen

Geef een reactie